Variációk fügés bejglire – hogy karácsonykor se mellőzzük a fügét!
Nálunk az egész család imádja a bejglit. Minden évben a máskos és a diós bejglinek is hatalmas sikere van a gyerekek körében is, ezért minden karácsonykor elkészítjük ezt az isteni finomságot. Idén azonban gondoltam, csavarok egyet a dolgon. Nem titok, hogy az utóbbi években nagyon rákkattantam a fügére. Annyira, hogy füge-fajtagyűjteményt hoztam létre Farmoson, és immár közel 200 fajta fügém van. 😎 Ennek okán sorra készítjük a finomabbnál finomabb fügés ételeket, süteményeket. Idén úgy döntöttem, saját ízlésem alapján összeállítok egy fügés bejgli receptet. És ha már kísérlet, akkor rögtön nem is egy, hanem két változat is készült a konyhánkban, ezt fogom most nektek bemutatni. Fantasztikusan finomak lettek, és garantáltan saját receptem. 🤩
Két féle fügés bejglit is készítettünk, amelyek között csak a töltelék különbözik egy kicsit. Azaz a töltelék alapja ugyanaz: dió, aszalt füge, narancs lé, vanília, méz és mandula, de az egyik töltelékéhez adtunk még pluszba egy kis ánizst, fahéjat és gyömbért is, így az egy extrább fügés bejgli lett. Hozzáadott cukrot azonban egyik sem tartalmaz, így talán nevezhetjük majdnem egészségesnek is. 😁 Azért csak majdnem, mert a kelt tésztát komoly vita övezi az egészségesség tekintetében.
Nekünk nagyon ízlett mind a két változat, és igaz, hogy a fügéhez aztán tényleg nem kell cukrot adni, annyira édes. A gyerekek is imádták, így nem bántam meg, hogy rávettem az én drága feleségemet, hogy segítsen elkészíteni, hiszen mégis csak ő a cukrászmester a családban. 🧡Én csak saját ízlés szerint megálmodtam a töltelékeket, így ez valóban egy saját receptúra lett. 😋
Recepteket az Ezt fald fel! gasztroblogunkban szoktuk közzétenni, mert az a weboldal arra van optimalizálva, így ha valakinek megtetszett valamelyik, vagy akár mindegyik fentebb bemutatott saláta, akkor a recepteket itt találja meg:
- Variációk fügés bejglire
- Klasszikus diós- és mákos bejgli (ezekben nincs füge)
Mindenkinek kellemes bejglikészítést kívánunk! 🎄❄⛄
Megjegyzések
Szólj hozzá!