Fügegolyók: Diós-mézes fahéjjal, és datolyás-mandulás mézzel – imádni fogod őket!
Nem titok, hogy a fügét nem csak a kertben nevelgetni szeretem, hanem imádom enni is. Nem csak frissen a fáról, hanem feldolgozott formában is, így rendszeresen készülnek különböző fügés finomságok (is) a konyhánkban, amelyeket fotókkal illusztrált receptek formájában közzé szoktunk tenni a gasztroblogunkban is. 😊
A gyerekek éppen a minap emlegették, hogy milyen finomak is voltak azok a mézzel készült datolyás-mandulás-müzlis fügegolyók, meg azok az istenien finom és omlós, fahéjjal fűszerezett diós-mézes fügegolyók. A beszélgetés vége az lett, hogy igény támadt az újbóli elkészítésre, és ha már olyan finom volt, hogy visszatapsot váltott ki, gondoltam megosztom veletek is az élményt. 😍
Mivel azonban a Fügés ember weboldal nem receptek közzétételére van optimalizálva, meg hát jobban is szeretem az azonos témákat egy helyen kezelni, így aki szeretné elkészíteni, annak tudom ajánlani az Ezt fald fel! gasztroblogot, ahol is az alábbi linkeken érhetőek el a borítóképen látható finomságok receptjei:
- Isteni finom diós-mézes fügegolyó fahéjjal – tökéletes és gyors vendégváró
- Datolyás-mandulás-müzlis fügegolyó mézzel – finom és még egészséges is
Az összetevőket illetően pedig rengeteg finomság és jóság van bennük (dió, mandula, datolya, méz, müzli, fahéj, kakaó), amitől tényleg nem szokványos nasollni valók. Több fügegolyó recept is megtalálható a magyar weben, de én mindig igyekszem egyedi recepteket megalkotni, mert szeretek kísérletezni az ízekkel. Ja, és a mienkben nincsen ám hozzáadott cukor sem... 😁 Ajánlom mindkettő elkészítését akár vendégvárónak is, garantáltan nagy sikerük lesz.
Megjegyzések
Szólj hozzá!